Renata Voracova, jucătoare de tenis din Cehia, cere despăgubiri după ce a fost nevoită să părăsească Australia din cauza faptului că i-a fost anulată viza de intrare, după cum s-a întâmplat inițial și în cazul sârbului Novak Djokovic, relatează marca.com.

Renata VoracovaFoto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai este tot timpul ăsta, hoteluri, antrenamente pentru Grand Slam, posibilul premiu în bani.

Sper că Tennis Australia îşi asumă şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale", a declarat Voracova, care a recunoscut că este afectată de această situaţie.

"Nu ma gandesc la tenis. Încă mă trezesc din şoc, înca nu l-am procesat. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta nici în cel mai urât vis, a fost prea mult", a precizat Voracova, pentru publicaţia cehă Denik, citată de News.ro.

Aflată pe locul 82 WTA în proba de dublu, sportiva a părăsit Australia, sâmbătă, după anularea vizei sale din motive sanitare.

Jucătoarea de 38 de ani a fost ţinută în acelaşi hotel ca sârbul Novak Djokovic.

Spre deosebire de sârb (care se află la Melbourne și se antrenează pentru Australian Open), Voracova a părăsit Melbourne în cursul serii de sâmbătă (8 ianuarie).

Ca și în cazul lui Djokovic, Renata primise o scutire de la regulile anti-Covid în vigoare în ţară de către Federaţia Australiană de Tenis pentru a putea veni să joace Australian Open, după ce s-a infectat cu Covid-19 la sfârşitul anului trecut.

Ulterior, autoritațile australiene au decis să-i anuleze viza, considerând că motivul ei de scutire nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare pe teritoriu impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: