Turneul de la Australian Open are parte de multă acțiune în această perioadă, pe lângă telenovela participării lui Novak Djokovic apărând și o altă controversă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aflat în prezent pe locul 257 în clasamentul ATP, Bernard Tomic a reușit să iasă din nou în evidență. Nu prin jocul prestat (a pierdut în calificări, scor 6-1, 6-4 cu Roman Safiullin), ci prin dialogul pe care l-a avut cu arbitrul de scaun.

Astfel, la scorul de 2-1 în favoarea rusului în setul al doilea, Tomic i s-a plâns arbitrului de scaun că joacă slab pentru că are coronavirus. De aici și până la a da vina pe organizatori a mai fost un singur pas.

Australianul a spus că se simte rău și că organizatorii sunt de vină că nu fac teste PCR tuturor jucătorilor implicați în Grand Slamul din 2022.

"Cu siguranță în următoarele două zile voi fi testat pozitiv, îți spun. Îți fac cinste cu cina dacă nu îmi iese pozitiv testul în trei zile.

Altfel, tu îmi cumperi cina. Nu pot să cred că nimeni nu este testat. Le permit jucătorilor să intre pe teren cu teste rapide, făcute în camera lor. Haide! Fără testare PCR oficială...", i-a comunicat Bernard Tomic arbitrului de scaun.