Americanul John Isner (24 ATP), i-a urat sârbului Novak Djokovic, după ce acesta a câştigat apelul împotriva revocării vizei de intrare în Australia, să câştige Grand Slamul de la Melbourne şi să nu se mai întoarcă niciodată acolo, transmite Reuters.

Novak DjokovicFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

''Singurul lucru care mai rămâne de făcut este să câştige din nou trofeul şi să plece de acolo fără a mai reveni vreodată'', a declarat americanul John Isner, unul dintre cei care au comentat decizia unui judecător australian de a respinge anularea vizei şi de a-l elibera pe Novak Djokovic din hotelul de carantină din Melbourne, informează Agerpres.

Reacții din lume la scandalul vizei în care este implicat Novak Djokovic

Niki Pilic, fost mentor al lui Djokovic, est doar unul dintre cei care și-au spus punctul de vedere în legătură cu ultimele episoade ale scandalului vizei de la Melbourne.

''Tot acest calvar a fost inutil. El a primit undă verde de la Tennis Australia şi de la doctori să joace în turneu şi atunci a intervenit politicul. Dacă ei îi vor revoca acum viza, eu cred că s-ar reflecta prost asupra Australiei.

Să câştigi Australian Open în cele mai bune circumstanţe este dificil, dar Novak este un campion. Nu pot spune care sunt şansele lui după ce a îndurat, dar sunt sigur că va fi fericit să fie pe teren şi să înceapă pregătirea pentru turneu''.

Kevin Rudd, fost premier australian: ''Incompetenţă totală! Ca în orice altceva. Dacă ei chiar nu l-ar fi vrut, de ce naiba i-au dat viza să zboare aici? Aceasta a fost concepută ca o strategie uriaşă de distragere a atenţiei pentru că în lumea reală oamenii nu pot fi testaţi''.

Paul McNamee, fost director executiv al turneului Australian Open: ''Djokovic şi-a petrecut toată ziua în instanţă, cu toate dovezile prezentate şi în mod concret a câştigat... Hai să respectăm decizia instanţei şi să ne mutăm la cealaltă instanţă unde se joacă sportul''.

Somdev Devvarman, fost jucător indian: ''Novak versus restul lumii. Am mai văzut asta înainte. Asta este diferit. Dacă el ajunge să-şi apere titlul şi să obţină 21 de Grand Slam-uri, va fi una dintre cele mai grozave poveşti de tenis spuse vreodată''.

Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne miercuri seara, iar viza sa de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse de autorităţile de la antipozi, a fost revocată.

S-ar putea să te intereseze și: