Emma Răducanu, câștigătoare de Grand Slam la doar 18 ani, este cotată cu șanse minime de Mats Wilander la câștigarea Australian Open.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportiva britanică a făcut istorie în sezonul anterior, devenind prima jucătoare care câștigă US Open după ce începe competiția din faza calificărilor.

Cu toate acestea, Mats Wilander, septuplu câștigător de Grand Slam, este de părere că Răducanu poate repeta performanța de la US Open, dar nu atât de devreme.

"Cred că sunt șanse mari ca nivelul ei să fie ridicat. Însă să cred că este posibil să câștige un Grand Slam din nou atât de devreme. Cred că este nevoie de un efort supraomenesc.

Dacă va reuși să se bazeze pe abilitățile ei atletice pentru a câștiga majoritatea meciurilor în care este implicată și va ajunge în sferturi, apoi în semifinale și ceva se întâmplă și brusc simte că poate învinge acea persoană, atunci da, este posibil", a declarat Mats Wilander.

Emma Răducanu nu a putut participa la Melbourne Summer Set, fiind depistată anterior cu Covid-19. Ea va debuta pe pământ australian la Sydney Tennis Classic (10-15 ianuarie), unde o va întâlni pe Elena Rybakina în primul tur.

Australian Open, primul Grand Slam al anului, va începe pe 17 ianurie.