​Locul 9 în ierarhia mondială și favorită 6 a întrecerii, Iga Swiatek a anunțat că nu va mai lua parte la turneul WTA 500 de la Sydney de săptămâna viitoare.

Iga SwiatekFoto: Speed Media/Icon Sportswire / Shutterstock Editorial / Profimedia

Campioană la Roland Garros în 2020, poloneza acuză o accidentare la coaste și a declarat forfait de la ultimul turneu pregătitor înainte de Australian Open 2022.

Iga a ajuns până în semifinale la WTA Adelaide, fază a competiției unde a fost învinsă de Ashleigh Barty, lidera mondială, scor 6-2, 6-4.

"După un pre-sezon intens şi după turneul de săptămâna aceasta de la Adelaide, corpul meu are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera înainte de Australian Open.

Am simţit o oarecare durere în zona inferioară a coastelor, motiv pentru care, din păcate, am decis să mă retrag de la turneul de la Sydney" - Iga Swiatek, pe contul personal de Twitter.

Conform tragerii la sorți, Swiatek ar fi trebuit să joace în primul tur la Sydney contra britanicei Emma Răducanu (19 WTA).

În urma retragerii polonezei, Emma Răducanu o va întâlni în turul întâi de la Sydney pe Elena Rybakina (14 WTA).

Pe lângă Iga Swiatek, de la competiția australiană vor mai lipsi și Simona Halep și Leylah Fernandez (finalista ultimei ediții de la US Open).

Pe tabloul principal de la Sydney se găsesc jucătoare precum Ashleigh Barty (favorită 1), Garbine Muguruza (2), Barbora Krejcikova (3), Anett Kontaveit (4), Paula Badosa (5), Ons Jabeur (7), Sofia Kenin (8) și Emma Răducanu.

Sydney Tennis Classic are loc în perioada 10-15 ianuarie, face parte din categoria "WTA 500" și are premii totale în valoare de $703.580.