Simona Halep a ales să se retragă de la turneul WTA 500 de la Sydney, iar decizia sportivei a fost explicată de Daniel Dobre, unul dintre antrenorii acesteia.

Simona HalepFoto: Mike FREY / AFP / Profimedia

Într-o intervenție la Digisport, Daniel Dobre a spus de ce Halep a ales să nu mai participe la competiția pregătitoare pentru Australian Open.

"Nu cred că e o măsură de precauție. Principalul obiectiv al acestor turnee dinainte de Australian Open este să aduni meciuri. A jucat cinci meciuri acum (n.r. este calificată în finala de la WTA Melbourne Summer Set 1).

Simona nu a jucat des în săptămâna dinainte de Grand Slam. Pe undeva, este o decizie înțeleaptă, se va antrena în continuare aici, la Melbourne", a spus Daniel Dobre, la emisiunea Așii Tenisului.

Simona anunțase de mai multe săptămâni că în luna ianuarie va participa la trei turnee:Melbourne Summer 1(competiție undeva disputa duminică finalacu Veronika Kudermetova), Sydney și Australian Open.

Conform programului zilei de duminică, 9 ianuarie, finala dintre Halep și Kudermetova va avea loc nu înainte de ora 08:00, ora României. Duelul va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

Înainte de startul actualului sezon competițional, Simona Halep a anunțat că obiectivul ei în 2022 este revenirea în TOP 10 WTA. Până la finalul lunii februarie, sportiva noastră are de apărat 530 de puncte.

Cine este Veronika Kudermetova, adversara Simonei din finală

Veronika Kudermetova (Rusia) - 24 de ani, locul 31 WTA, 1,75 metri. A câștigat din tenis $2,847,406, iar cel mai bun loc ocupat a fost 28 (pe 26 aprilie 2021).

Are în palmares un titlu WTA: Charleston (2021). Veronika a mai jucat o finală în 2021, la Abu Dhabi, dar a fost învinsă de Aryna Sabalenka.

Simona Halep, 22 de titluri în carieră

În vârstă de 30 de ani, Simona Halep a câștigat până acum în carieră 22 de titluri, două dintre acestea fiind de Grand Slam. Sportiva noastră a pierdut alte 18 finale.

2020 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier)

2019 - Wimbledon (Grand Slam)

2018 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA)

2017 - Madrid (Premier Mandatory)

2016 - Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory),

2015 - Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory),

2014 - Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA)

2013 - Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor)