Organizatorii turneelor Melbourne (WTA 250) au făcut public programul zilei de sâmbătă, una în care va avea loc și duelul din semifinale dintre Simona Halep și Qinwen Zheng (Summer Set 1).

Simona Halep, la MelbourneFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Partida va fi a doua de pe Rod Laver Arena și nu va începe mai devreme de ora 04:00 (ora României). Duelul va fi transmis în direct pe Digisport 2.

Tot sâmbătă, de la ora 02:00, Irina Begu și Nina Stojanovic vor juca în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului Melbourne Summer Set 2. Cele două vor întâlni perechea Bernarda Pera/Katerina Siniakova (SUA/Cehia, favorite 2).

Simona Halep (20 WTA) și Qinwen Zheng (19 ani - 126 WTA) nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Calificarea în semifinalele turneului de la Melbourne reprezintă cea mai bună performanță înregistrată de Qinwen Zheng în circuitul WTA.

Sportiva din China a câștigat deja cinci meciuri în Australia: două în calificări (cu Jule Niemeier și Bernarda Pera) și trei pe tabloul principal (cu Mai Hontama, Vera Zvonareva și Ana Konjuh).

În iulie 2021, Qinwen Zheng a pierdut în fața româncei Jaqueline Cristian, scor 6-1, 6-4, în optimile turneului de la Palermo.

Programul complet al zilei de sâmbătă:

Simona Halep (a doua favorită a competiției) a făcut pasul spre semifinalele de la "WTA Melbourne Summer Set 1" după o victorie epuizantă contra jucătoarei Viktorija Golubic (43 WTA).

Sportiva noastră a avut 1-0 la seturi și a servit pentru meci la 5-4, dar și-a pierdut luciditatea, a intrat într-o zonă gri a reproșurilor de tot felul și a fost nevoie de un decisiv de mare luptă pentru a obține calificarea (6-2, 5-7, 6-4, după două ore și 35 de minute).

WTA Melbourne: Simona Halep, în semifinale cu mari emoții - Monologul reproșurilor

Simona Halep și marea problemă din meciul cu Viktorija Golubic - A fost nevoită să își ceară scuze după ce și-a descris serviciul

De știut:

  • În semifinale, Simona Halep va da peste chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani - 126 WTA). Asiatica a trecut de Ana Konjuh (67 WTA), scor 7-6(1), 7-6(6).
  • Pentru parcursul de până acum, Simona va primi un cec în valoare de 10.100 de dolari şi 110 puncte în clasamentul WTA de simplu.