​Simona Halep a avut parte de un meci epuizant cu Viktorija Golubic în sferturile de la "WTA Melbourne Summer Set 1", marea dificultate a zilei pentru sportiva noastră constituind-o serviciul. După calificarea în semifinale, românca a scos în evidență acest lucru folosind un cuvânt pentru care a fost nevoită să își ceară scuze spectatorilor.

Simona HalepFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Simona a spus, la interviul pe teren, că serviciul ei a fost "de rahat". Halep a terminat meciul cu 11 duble greșeli și câștigând doar 28% dintre punctele jucate cu al doilea serviciu (13/47). Golubic a avut 22 de mingi de break și a fructificat 7.

  • "A fost foarte dificil. Nu am crezut cu adevărat că pot câştiga acest meci, dar am luptat până la capăt. Sunt foarte mândră de asta, pentru că în trecut am muncit foarte mult în sensul acesta.
  • Tot creditul pentru ea, pentru contribuţia ei la acest meci frumos. Sunt fericită că am fost un pic mai puternică în final şi am putut să câştig acest meci. Înseamnă mult.
  • Nimic nu a mers astăzi, serviciul meu a fost de rahat, trebuie să spun asta, îmi cer scuze pentru cuvânt, dar chiar aşa a fost.
  • Am luptat mult cu mine însămi azi, a fost dificil să-mi controlez emoţiile, dar ea m-a adus în această situaţie, a pus presiune pe mine şi mi-a fost greu să mă descurc. Dar dacă vrei să câştigi, nu trebuie să renunţi, asta am făcut astăzi şi sunt foarte fericită că am reuşit" - Simona Halep, citată de News.ro.

Simona Halep (a doua favorită a competiției) a făcut pasul spre semifinalele de la "WTA Melbourne Summer Set 1" după o victorie epuizantă contra jucătoarei Viktorija Golubic (43 WTA).

Sportiva noastră a avut 1-0 la seturi și a servit pentru meci la 5-4, dar și-a pierdut luciditatea, a intrat într-o zonă gri a reproșurilor de tot felul și a fost nevoie de un decisiv de mare luptă pentru a obține calificarea (6-2, 5-7, 6-4, după două ore și 35 de minute).

WTA Melbourne: Simona Halep, în semifinale cu mari emoții - Monologul reproșurilor

De știut:

  • În semifinale, Simona Halep va da peste chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani - 126 WTA). Asiatica a trecut de Ana Konjuh (67 WTA), scor 7-6(1), 7-6(6).

  • Pentru parcursul de până acum, Simona va primi un cec în valoare de 10.100 de dolari şi 110 puncte în clasamentul WTA de simplu.