Irina Begu (62 WTA) a fost eliminată în sferturile turneului "WTA Melbourne Summer Set 2", sportiva noastră fiind învinsă în trei seturi, după un meci de mare luptă, de Amanda Anisimova (78 WTA - fostă semifinalistă la Roland Garros - ediția din 2019).

Irina BeguFoto: Glyn Kirk / AFP / Profimedia Images

După un duel de o oră și 48 de minute, americanca a avut câștig de cauză, scor 2-6, 6-3, 6-2.

Irina a avut parte de un debut de meci fantastic: a bifat trei breakuri și s-a desprins la un greu de crezut 5-0. A cedat totuși două gameuri până la câștigarea setului, scor 6-2, dar jocul sportivei noastre a funcționat la un nivel înalt.

Problemele au apărut spre finalul manșei a doua, una în care Irina și-a cedat serviciul la scorul de 3-4. A fost un game în care Begu a avut șansele ei, dar nu a putut profita. Anisimova a închis setul al doilea la a treia încercare (6-3), iar duelul avea să fie dus în manșă decisivă.

Setul trei a fost unul pe care Irina nu va dori să și-l aducă aminte: multe erori, o cădere fizică, iar apoi una mentală.

Begu și-a cedat în două rânduri serviciul, iar Anisimova s-a impus fără emoții cu 6-2.

De știut:

  • Pentru parcursul de la WTA Melbourne Summer Set 2, Irina Begu va primi un cec în valoare de 5.800 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA de simpu.
  • În clasamentul WTA live, Begu a înregistrat o urcare de cinci poziții, ea aflându-se în prezent pe locul 57, cu 1118 puncte acumulate.
  • Anisimova o conduce cu 2-0 în meciurile directe pe Begu, americanca impunându-se cu 7-6(6), 6-4 la Roland Garros, ediția din 2019.