Simona Halep a făcut pasul spre optimile "WTA Melbourne Summer Set 1" după o victorie fără mari bătăi de cap contra jucătoarei Destanee Aiava (316 WTA, venită din calificări). La finalul partidei, Simona a vorbit despre următorul duel din competiție, cel împotriva compatrioatei Gabriela Ruse (87 WTA).

Simona HalepFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Simona Halep, pregătită de meciul cu Gabriela Ruse

Victoria cu Destanee Aiava a dus-o pe Simona în optimi, acolo unde se va duela cu Gabriela Ruse. Cele două s-au mai întâlnit la Transylvania Open, iar Halep s-a impus clar în două seturi (6-1, 6-2).

Fosta lideră mondială spune că va fi un altfel de meci față de cel din 2021 de la Cluj-Napoca, dar că se simte pregătită pentru acest duel.

"Anul trecut a fost foarte dificil, poate cel mai greu din cariera mea, dar sunt fericită să mă aflu din nou, aici, în Australia, care are mereu un loc special în inima mea.

Să câştig astăzi înseamnă mult şi sunt bucuroasă că am trecut mai departe. Pauza de anul trecut m-a ajutat să-mi odihnesc un pic mintea, după ce am fost mulţi ani în top, iar presiunea a fost mare şi m-am simţit un pic epuizată.

Dar a fost şi greu în acelaşi timp, deoarece e dificil să revii după ce ai stat o perioadă de 3-4 luni fără niciun meci oficial.

Dar am jucat bine la finalul anului şi sunt fericită că acum mă simt sănătoasă şi pregătită să joc. (n.r. cu Gabi Ruse).

Am jucat acum câteva luni în România, dar fiecare meci este diferit, mâine e o nouă provocare şi vreau doar să mă recuperez şi să fiu în stare să joc cel mai bun tenis" - Simona Halep, la interviul de după meci, citată de News.ro.

De știut:

  • Simona Halep și Gabriela Ruse s-au mai duelat o singură dată: Simona s-a impus la Transylvania Open 2021, scor 6-1, 6-2.
  • Pentru calificarea în optimi, Simona va primi 3.675 de dolari și 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.