Participarea lui Novak Djokovic la Australian Open nu a fost confirmată, el refuzând în continuare să spună dacă este vaccinat sau nu. Dar a luat atitudine împotriva obligativității vaccinării în circuitul mondial, susținând că trebuie să fie o opțiune personală, nu ceva impus, scrie TennisUpToDate.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

El a decis să nu participe la ATP Cup, ceea ce a adus noi semne de întrebare cu privire la prezența lui la Australian Open.

Chiar și șeful federației australiene, Craig Tiley, a spus recent că se așteaptă la clarificări în următoarele câteva zile. Tiley a declarat că mai sunt așteptați jucători, așa că Djokovic ar putea fi unul dintre ei, dar el nu știe dacă este vaccinat sau nu.

Riccardo Piatti, antrenorul lui Sinner, a făcut o observație interesantă, care i-ar putea dezamăgi pe mulți dintre fanii sârbului: „Dintre turneele de Grand Slam, Djokovic s-ar putea să fie prezent în acest an la unul singur: Roland Garros. Trebuie să fii vaccinat ca să joci în Regatul Unit (Wimbledon) și în afara Europei (Aus Open, US Open)”.

Nu s-a confirmat încă dacă la Wimbledon și US Open se va impune regula vaccinării, dar guvernele din acele țări au poziții puternice pro-vaccin și ar putea duce lucrurile în acea direcție.

Și marile turnee de la Indian Wells și Miami au în vedere regula vaccinării, ceea ce i-ar putea aduce noi probleme lui Djokovic.

Se pare că sârbul ar trebui să facă vaccinul, dacă vrea să evolueze normal în circuit, dar rămâne de văzut dacă se va conforma sau nu.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Novak Djokovic, filmat în timp ce se antrenează departe de Australia