Irina Begu și Sorana Cîrstea au aflat numele adversarelor pe care le vor întâlni în primul tur la WTA Melbourne 2, turneu de categorie 250 care va începe pe 4 ianuarie.

Irina BeguFoto: Glyn Kirk / AFP / Profimedia Images

În meciul de debut, Irina Begu (62 WTA) se va duela cu americanca Jessica Pegula (18 WTA, principală favorită). Românca s-a impus în singurul meci direct, scor 7-5, 6-1, la turneul 125K de la Indian Wells (2020).

În runda inaugurală, Sorana Cîrstea (39 WTA, favorită 5) va juca împotriva rusoaicei Varvara Gracheva (77 WTA). Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.

Irina Begu și Sorana Cîrstea se află pe aceeași parte de tablou și ar putea teoretic să se întâlnească în sferturi.

România are o reprezentantă și în calificările turneului din Australia. Irina Bara (138 WTA) are o misiune dificilă în prima rundă urmând să o întâlnească pe franțuzoaica Oceane Dodin (91 WTA, cap de serie nr. 1 în calificări).

"WTA Melbourne Summer Set 2" se dispută pe hard în perioada 4-9 ianuarie 2022, face parte din categoria "WTA 250" și are la start pe tabloul principal 32 de sportive.

Primele patru favorite ale întrecerii sunt Jessica Pegula (1), Elise Mertens (2), Daria Kasatkina (3) și Sara Sorribes Tormo (4).

Citește și: WTA Melbourne: Simona Halep, posibil duel tare cu o româncă în turul al doilea

Cum arată tabloul de concurs de la WTA Melbourne 2: