Novak Djokovic, care evită să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu contra COVID-19, s-a retras din echipa Serbiei care va participa la ATP Cup în perioada 1-9 ianuarie 2022.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

În lipsa liderului mondial, echipa Serbiei va fi formată din Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Nikola Cacic şi Matej Sabanov. Căpitan va fi Ivan Sabanov.

Vor mai concura la Sydney echipele Marii Britanii, Rusiei, Argentinei, Germaniei, Greciei, Spaniei, Italiei, Georgiei, Norvegiei, Poloniei, Australiei, Canadei, Franţei, din Chile şi SUA.

Liderul mondial, care este la egalitate cu Rafael Nadal şi Roger Federer la numărul de Grand Slam-uri câştigate, 20, este înscris la Australian Open, însă el nu poate participa decât dacă este vaccinat sau beneficiază de o scutire medicală.

Prezenţa sârbului la primul Grand Slam al anului este încă sub semnul întrebării, pentru că el nu a precizat dacă este vaccinat sau nu.

Un anunţ privind participarea lui Djokovic la competiţia de la Melbourne, pe care a câştigat-o de nouă ori, de trei ori consecutiv, ultimele ediţii, şi la care ar putea cuceri Grand Slam-ul cu numărul 21, un record, ar urma să fie făcut până la sfârşitul acestui an, conform Blic.

Australian Open este programat între 17 şi 30 ianuarie 2022.