Jucătorii au început să sosească la Sydney​ pentru ATP Cup (competiția masculină pe echipe care deschide sezonul 2022), dar organizatorii australieni nu aveau luni nicio noutate privind participarea liderul mondial Novak Djokovic, transmite Reuters.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Suspansul continuă în ce priveşte prezenţa lui Djokovic, de nouă ori campion la Melbourne, atât la ATP Cup (1-9 ianuarie), cât şi la Australian Open (17-30 ianuarie), campionul sârb evitând să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu contra COVID-19, în contextul în care rata de vaccinare între jucătorii din Top 100 este de 95%, conform ATP.

Pentru a participa la turneele din Australia, orice jucător trebuie să fie vaccinat sau să beneficieze de o scutire medicală, care este acordată de o comisie independentă de experţi medicali.

Dacă sârbul nu va juca la ATP Cup, rusul Daniil Medvedev (2 ATP) va deveni favorit principal la tragerea la sorţi pentru competiţia de la Sydney, rusul sosind deja în Australia pentru a ajuta Rusia să-şi apere titlul din 2021.

Djokovic este inclus în echipa Serbiei pentru ATP Cup, dar ziarul sârbesc Blic relata sâmbătă că Novak nu va face deplasarea la Sydney, iar prezenţa lui la Melbourne rămâne incertă.

Absenţa lui Djokovic nu va afecta însă participarea Serbiei la ATP Cup, cu premii de 10 milioane dolari, echipele fiind stabilite în funcţie de clasamentul jucătorilor lor. Serbia va fi repartizată în Grupa A, alături de Norvegia, Chile şi Spania. Serbia a câştigat ediţia inaugurală a ATP Cup, în 2020.

Sârbul are însă o oportunitate mare la Australian Open de a câştiga al 21-lea său Grand Slam şi de a-i depăşi pe marii să rivali Rafa Nadal şi Roger Federer, ambii cu câte 20 de succese, informează Agerpres.