Andrey Rublev (5 ATP) este al şaselea jucător prezent la Abu Dhabi care a fost testat pozitiv la Covid-19, informează lequipe.fr. Rusul a câștigat turneul demonstrativ din Emiratele Arabe Unite după ce l-a învins în finală pe Andy Murray.

Andrey RublevFoto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

"Am simptome minime. Sunt in izolare si respect protocolul. După cum ştiţi, sunt vaccinat şi mă pregăteam pentru următoarele turnee", a declarat Rublev.

Sportivul de 24 de ani se află la Barcelona şi se pregătea să plece în Australia pentru a participa la primele competiţii din 2022.

"Acum trebuie să-mi revin şi voi merge la Melbourne doar când va fi în siguranţă pentru toată lumea. Sunt foarte supărat şi îngrijorat de ceea ce se întâmplă. Mă voi întoarce pe teren cât mai curând posibil", a adăugat el.

Rublev era înscris la ATP Cup şi ar fi trebuit să joace cu reprezentativa Rusiei, duminică, în meciul cu Austria, potrivit News.ro.

Iniţial, el nu dorea să se vaccineze, dar a făcut-o până la urmă după ce a devenit o condiţie obligatorie pentru a participa la turneele din Australia.

Rafael Nadal, Denis Shapovalov, Belinda Bencic şi Ons Jabeur au fost testaţi pozitiv înainte de a participa la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi (16-18 decembrie). Aflată şi ea în Emirate, Emma Răducanu a fost găsită infectată înainte de turneu. De asemenea, Carlos Moya, antrenorul lui Nadal, a fost şi el pozitiv.