Simon Higson, responsabilul de comunicare al ATP, a anunţat că 95 la sută dintre cei mai buni 100 de jucători de tenis din lume sunt vaccinaţi, o condiţie aproape obligatorie pentru a participa la Australian Open, primul Grand Slam din 2022, informează RMC Sport.

ATP logoFoto: atpworldtour.com

Higson, care este şi vicepreşedinte al ATP, a corectat astfel o informaţie care circula pe Twitter, potrivit căreia doar 80 la sută dintre primii 100 de tenismeni sunt vaccinaţi.

"Este o informaţie veche. Proporţia pe care o cunoaştem noi pentru Top 100 este de 95 la sută", a scris Higson.

Organizatorii au stabilit că la Australian Open pot participa doar jucători şi jucătoare vaccinaţi sau cu excepţie medicală.

Printre motivele excepţiilor medicale se numără un "eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat". Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă, scrie News.ro.

La categoria "scutiţi" de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virusul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuia solicitată până la 10 decembrie, cel târziu.

Participarea sârbului Novak Djokovici la primul grand slam al anului este încă sub semnul întrebării, deşi liderul ATP, care nu precizat dacă este vaccinat sau nu, este înscris la Australian Open, dar şi la Cupa ATP de la Sydney, prima competiţie masculină din 2022

Australian Open va avea loc între 17 şi 30 ianuarie 2022.