A condus-o pe Simona Halep cu 5-2 în decisivul duelului de la Australian Open 2021 (turul doi), dar victoria i-a scăpat până la urmă incredibil printre degete. Ajla Tomljanovic povestește cât de mult a afectat-o înfrângerea contra Simonei, una care i-a întrerupt ascensiunea în 2021.

Ajla TomljanovicFoto: Brandon MALONE / AFP / Profimedia

Turul doi de la Australian Open, Halep și Tomljanovic se duelează pe Margaret Court Arena. Australianca dă senzația că a făcut pasul decisiv, s-a desprins la 5-2 în setul trei, iar meciul curgea în favoarea ei.

Nu a fost însă suficient, Simona a revenit incredibil, iar victoria i-a revenit cu 7-5 în decisiv după un meci de două ore și 34 de minute.

La aproape un an de zile după acea partidă, Ajla povestește cât de greu i-a fost să treacă peste o înfrângere atât de dureroasă.

Pentru siteul oficial al Australian Open, Tomljanovic vorbește deschis despre această partidă.

Cu toate că avea meciul în mână, Ajla a simțit la acel moment că îi este imposibil să câștige încă patru puncte, atât cât i-ar fi trebuit la acel moment pentru o victorie.

"Îmi amintesc clar acel sentiment, îmi părea o misiune imposibilă să mai câștig patru puncte. Am simțit în februarie (n.r. atunci a avut loc meciul)" că va fi o mare dezamăgire dacă nu voi câștiga cele patru puncte" - Ajla Tomljanovic.

Sportiva este de părere că dacă ar fi câștigat acel meci cu Halep ei din circuitul WTA s-ar fi produs mai devreme.

Acea înfrângere i-a încetinit însă tot procesul, ea suferind și la nivel de încredere după eșecul dramatic contra Simonei.

Tomljanovic spune că partida contra Simonei Halep a încetinit o ascensiune care avea să aibă loc în a doua parte a sezonului 2021.

În vârstă de 28 de ani, Ajla a ajuns până în sferturi la Wimbledon (victorie cu Emma Răducanu în optimi), iar la US Open în turul al treilea.

Tomljanovic a câștigat în acest sezon $1.065.535 doar din premiile din tenis, australianca încheind 2021 pe locul 45 în ierarhia WTA.

Simona Halep și Ajla Tomljanovic s-au duelat de patru ori, de fiecare dată victoria revenindu-i sportivei noastre.

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Ajla Tomljanovic de la Australian Open 2021: