​Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat un profit de 44 de milioane de lire sterline pentru ediţia din 2021, în ciuda faptului că Grand Slam-ul a fost afectat de pandemia de Covid-19, informează dailymail.co.uk.

WimbledonFoto: wimbledon.com

Suma este una mulţumitoare, ţinâdn cont că, în prima fază, capacitatea arenelor a fost redusă din cauza Covid-19, iar costurile de organizare au fost mai mari. Stadioanele au putut fi ocupate în proporţie de sută la sută abia din faza sferturilor de finală.

Totuşi, profitul este inferior ediţiei din 2019, când a fost înregistrat un câştig de 50,8 milioane de lire sterline, un record.

Din cele 44 de milioane de lire sterline, cea mai mare parte va reveni federaţiei britanice, Lawn Tennis Association.

Ediţia din 2020 nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus, iar organizatorii au fost salvaţi de asigurarea pe care au avut-o în caz de forţă majoră, pentru a-şi acoperi pierderile.

LTA primeşte în plus 22 de milioane de lire sterline din partea guvernului britanic, după ce Emma Răducanu a câştigat US Open. Această sumă va fi folosită pentru renovarea terenurilor publice de tenis din ţară, informează News.ro.