Elina Svitolina, locul 15 WTA, a anunțat numele antrenorului alături de care se va pregăti în 2022. Sportiva din Ucraina lucrase ultima dată cu britanicul Andrew Bettles.

Elina SvitolinaFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 27 de ani, Svitolina va fi pregătită de Andis Juska. Letonul a mai lucrat anterior cu alte două jucătoare din circuitul WTA, compatrioata Jelena Ostapenko şi americanca Amanda Anisimova.

Svitolina, care a cucerit 12 titluri în circuitul WTA sub îndrumarea lui Andrew Bettles, îl va avea totodată alături, în calitate de consultant, pe Gunter Bresnik, antrenorul soţului său, francezul Gael Monfils. Austriacul i-a pregătit în cursul carierei sale pe Boris Becker şi pe Dominic Thiem, informează Agerpres.

Jucătoarea ucraineană are ambiții mari pentru sezonul următor și se va baza pe experiența vastă a celor doi noi membri ai echipei sale pentru a-și atinge obiectivele.

"Sunt extrem de entuziasmată să încep sezonul următor alături de noua mea echipă. Sunt convinsă că experiența celor doi va fi benefică pentru jocul meu. Simt că sunt oamenii potriviți cu care să mă asociez în această etapă a carierei mele", a declarat Elina Svitolina