​Srdjan Djokovic, tatăl liderului ierarhiei ATP, iese din nou la rampă, acesta punând presiune pe organizatorii de la Australian Open. "Trebuie să-l lase să joace", a precizat acesta. La turneul de Grand Slam de la Melbourne pot participa doar sportivii imunizați cu ambele doze împotriva Covid-19 sau cei care beneficiază de o scutire medicală.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform lui Srdjan, Novak caută o scutire medicală, iar comisia medicală nu s-a hotărât încă dacă i-o va acorda sau nu, după cum informează lefigaro.fr.

"Trebuie să decidă dacă îl vor lăsa pe Novak să intre (n.r. în Australia). Dacă decid să nu-l lase să intre, trebuie să-şi asume decizia lor.

A câştigat Australian Open de nouă ori, acum vrea să joace, dar trebuie să îi permită să facă asta.

Novak va face ceea ce crede că este mai bine pentru el, nimeni nu-i va influenţa opinia", a declarat Srdjan Djokovic, pentru un post de televiziune sârb, citat de News.ro.

De știut:

  • Pentru a putea participa la Australian Open, sportivii trebuie să fie imunizați cu ambele doze sau să beneficieze de o scutire medicală acordată de o comisie independentă de experți medicali.

Cunoscut ca un "antivaccinist", sârbul nu s-ar încadra în niciuna dintre cele două condiţii.

Printre motivele excepţiilor medicale se numără un "eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat". Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă.

La categoria "scutiţi" de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuia solicitată până la 10 decembrie, cel târziu.

Lista jucătorilor care nu vor participa la Australian Open se tot mărește, iar de pe ea fac parte, printre alții, Roger Federer, Serena Williams, Karolina Pliskova, Bianca Andreescu, Karolina Muchova și Jennifer Brady.

Australian Open va avea loc în perioada 17-30 ianuarie 2022.

În Australia sunt recunoscute doar vaccinurilePfizer, Astra Zeneca, Moderna şi Johnson&Johnson. Pentru călătorii în această ţară, sunt acceptate şi persoane vaccinate cu Sinovac, AstraZeneca-India, Sinopharm China şi Bharat Biotech.