Craig Tiley a avut o nouă ieșire în spațiul public, directorul de la Australian Open oferind ultimele vești în legătură cu posibila participare a lui Novak Djokovic și Rafael Nadal la Grand Slamul de la Melbourne.

Novak Djokovic Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Oficialul turneului de la Antipozi este de părere că sunt șanse importante ca Rafael Nadal să participe la turneul major de la Melbourne, cu toate că în aceste momente ibericul se află în izolare după ce s-a infectat cu Covid-19 la Abu Dhabi.

"Sunt încrezător că Rafa va fi aici. Jucătorii care sunt testaţi pozitiv acum vor completa o perioadă până când nu mai sunt infectaţi şi ei vor fi bine. Dacă ar fi să fii testat pozitiv şi vrei să joci la Australian Open, momentul potrivit ar fi acum", a precizat Craig Tiley, citat de dailymail.co.uk.

De știut:

  • Pentru a putea participa la Australian Open, sportivii trebuie să fie imunizați cu ambele doze sau să beneficieze de o scutire medicală acordată de o comisie independentă de experți medicali.

Campion en-titre la Melbourne și mare favorit pentru cucerirea celui de-al zecelea titlu (un record), Novak Djokovic a evitat să precizeze dacă s-a vaccinat sau nu sau dacă va participa la Australian Open.

Sârbul a ocolit de fiecare dată răspunsul, asupra participării sale la AO planând incertitudinea.

Craig Tiley l-a adus în discuție și pe Nole, despre care a spus că nu știe să fi primit vreo scutire de la vaccinare până în acest moment.

"Dacă Novak apare la Australian Open, el va fi ori vaccinat ori va avea o scutire medicală. Din punct de vedere medical, el nu vorbeşte cu nimeni despre asta.

Nu-l voi întreba pe Novak asta, nu este treaba mea. Voi şti dacă el îndeplineşte una din acele condiţii", a adăugat directorul de la Australian Open.

Liderul ATP se află pe lista Serbiei pentru ATP Cup de la Sydney, competiție care va avea loc în chiar prima săptămână a lunii ianuarie.

Conform lui Craig Tiley, Nole ar trebui să facă parte din primul lot de sportivi care va ajunge în Australia, acest lucru urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Rămâne de văzut dacă sârbul va veni sau nu în Australia, acesta păstrând misterul asupra participării sale la primul Grand Slam al anului.

"Vrem să-i avem pe cei mai buni jucători, mi-ar plăcea să-l avem pe Novak aici. Dacă va îndeplini condiţiile va fi grozav, dacă nu va fi o dezamăgire", completat oficialul australian.

Lista jucătorilor care nu vor participa la Australian Open se tot mărește, iar de pe ea fac parte, printre alții, Roger Federer, Serena Williams, Karolina Pliskova, Bianca Andreescu, Karolina Muchova și Jennifer Brady.

Australian Open va avea loc în perioada 17-30 ianuarie 2022.

În Australia sunt recunoscute doar vaccinurilePfizer, Astra Zeneca, Moderna şi Johnson&Johnson. Pentru călătorii în această ţară, sunt acceptate şi persoane vaccinate cu Sinovac, AstraZeneca-India, Sinopharm China şi Bharat Biotech.