Va încheia anul pe locul 3 în clasamentul mondial, iar sezonul în curs a fost unul remarcabil. Alexander Zverev nu a cucerit nici în 2021 un titlu de Grand Slam, dar se poate mândri cu aurul olimpic de la Tokyo și cu al doilea trofeu de la Turneul Campionilor.

Alexander ZverevFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

A trecut în două rânduri de Novak Djokovic (la Olimpiadă și la Turneul Campionilor), iar aceste victorii îi dau multă încredere.

Este și normal să fie așa, ținând cont de faptul că Alexander a reușit aceste succese în fața lui Nole într-un an de excepție pentru sârb.

Cine va domina circuitul ATP în 2022

Germanul a vorbit despre viitorul sezon, unul în care ar trebui să ne așteptăm la o dominație în trei: Djokovic, Medvedev și Zverev.

"În ultimele șase luni ale anului, Novak (Djokovic), Daniil (Medvedev) și cu mine am dominat circuitul și cred că vom continua această bătălie și pe parcursul sezonului viitor.

Am câștigat în 2021 multă încredere grație a tot ceea ce am realizat. Cel mai mare progres a fost în planul mental.

Mă simt mult mai relaxat pe teren și sunt dispus să arăt tuturor de ceea ce sunt în stare.

Victoriile mele în fața lui Djokovic de la Olimpiadă (Tokyo) și Turneul Campionilor (Torino) m-au făcut să mă simt invincibil.

Am câștigat titluri importante, cu excepția celor de Grand Slam. E singurul lucru care îmi lipsește și voi face tot ce îmi stă în putere pentru ca în 2022 să schimb situația.

Deja privesc spre sezonul viitor, sunt conștient că am lucruri pe care să le îmbunătățesc", a spus Alexander Zverev, citat de Sky Sports.

În vârstă de 24 de ani, Zverev a cucerit în 2021 șase titluri, având 59 de victorii și 15 înfrângeri. Doar din premii, Alexander și-a trecut în conturi în acest an $6.420.344.

Turneele câștigate de Alexander Zverev în 2021:

Nitto ATP Finals - Turneul Campionilor (Indoor/Hard)

Viena (Indoor/Hard)

ATP Masters 1000 Cincinnati (Outdoor/Hard)

Olimpiada de la Tokyo (Outdoor/Hard)

ATP Masters 1000 Madrid (Outdoor/Zgură)

Acapulco (Outdoor/Hard).