​Elvețianca Belinda Bencic, campioană olimpică la Tokyo, a anunţat marţi pe Twitter că s-a infectat cu coronavirus, deşi s-a vaccinat, şi are "simptome destul de severe", transmite presa internaţională.

Belinda BencicFoto: DPPI/Rob Prange/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Desemnată cea mai bună sportivă elveţiană a anului, Belinda Bencic, care este la Abu Dhabi pentru a pregăti Australian Open, a precizat că se află în izolare, potrivit Agerpres.

"Din păcate, deşi sunt complet vaccinată, recent am fost testată pozitiv pentru Covid-19. Acum mă aflu în izolare şi iau toate măsurile de precauţie pentru a trece cât mai bine prin asta, deoarece mă confrunt cu simptome destul de severe (febră, dureri, frisoane).

Deşi momentul nu este ideal - fiindcă eram în ultima etapă a pregătirilor pentru Australian Open - mă voi îndrepta spre Australia de îndată ce voi primi autorizaţia şi după încheierea perioadei de izolare", a scris Bencic pe Twitter.

În singurul meci feminin de la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, Bencic a fost învinsă de tunisianca Ons Jabeur. Aceasta din urmă i-a luat locul jucătoarei britanice Emma Răducanu, campioana de la US Open, ce a declarat forfait după ce a fost testată pozitiv la Covid-19.

Luni, tenismanul spaniol Rafael Nadal a anunţat că a fost testat pozitiv la Covid-19, la revenirea sa în Spania după participarea la turneul de la Abu Dhabi.

Australian Open începe pe 17 ianuarie.