Emma Răducanu, campioană la US Open la doar 18 ani, a anunțat marți că a devenit ambasador global al companiei aeriene British Airways.

Emma RaducanuFoto: Melinda Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

Răducanu a postat o poză în care se află în costum de pilot la comanda unui avion.

"Sunt încântată să mă alătur familiei British Airways ca ambasador global. Compania aeriană a fost deja parte la un moment special pentru mine, după ce m-a adus acasă de la US Open. Abia aştept să lucrez cu un brand istoric la proiecte interesante", a scris Răducanu pe Instagram.

Acesta este al patrulea parteneriat lucrativ pentru sportiva de 19 ani, cu tată român şi mamă chineză. Răducanu mai este ambasador al mărcilor Evian, Dior și Tiffany & Co.

Emma Răducanu a fost desemnată revelaţia anului 2021 în ancheta realizată de WTA, la care au participat jurnalişti din toată lumea și a primit premiul pentru Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie.

Răducanu, 19 ani, a început acest sezon pe locul 343 mondial şi îl termină în Top 20, după două performanţe excepţionale, calificarea în optimi la Wimbledon şi câştigarea US Open, fiind prima jucătoare care obţine trofeul la un Grand Slam după ce a jucat în calificări.

De știut:

În urma câștigării US Open, Emma Răducanu s-a ales cu un cec în valoare de 2.5 milioane de dolari.

Sportiva este reprezentată de IMG, un gigant în domeniul impresariatului sportiv. Max Eisenbud, vicepreşedintele IMG, cel care a fost în spatele profitabilelor contracte de sponsorizare ale rusoaicei Maria Sharapova şi chinezoaicei Li Na, se ocupă personal de viitorul financiar al Emmei.

Sportiva cu cele mai mari câştiguri din lume este în prezent japoneza Naomi Osaka, care a obţinut 55 milioane de dolari doar în ultimul an, de la 20 de mărci, printre care Nike, Mastercard, Yonex, Louis Vuitton, Levi's, Nissan, Tag Heuer, Beats şi Panasonic, plus încă 5 milioane de dolari din premii.