Darren Cahill profită de vremea superbă din Australia și își petrece o parte importantă din timp pe terenul de tenis. Fostul antrenor al Simonei Halep se ocupă acum de pregătirea fiicei Tahlia.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ultima postare de pe Instagram, Darren le arată fanilor atât loviturile executate de Tahlia Cahill, dar și reverul său cu o singură mână.

Australianul are doi copii: Tahlia (17 ani) și Benjamin (20), iar amândoi joacă tenis.

De altfel, în presa internațională s-a tot scris că Darren vrea să-și îndrepte atenția către familie, cu atât mai mult cu cât ambii copii joacă tenis și se află la vârsta la care au mare nevoie de sfaturile sale.

Simona Halep și Darren Cahill, șase ani împreună în circuitul WTA

Simona și Darren au început colaborarea în 2015, cei doi ajungând să lucreze inițial împreună datorită programului Adidas pentru dezvoltarea tinerilor jucători.

Halep și Cahill au lucrat în perioada 2015-2018, iar Simona a reușit să câștige turneul de la Roland Garros (2018) și să ajungă pe locul 1 în ierarhia WTA.

Prima despărțirea avut loc la finalul lui 2018, atunci când Darren a spus că are nevoie de mai mult timp pentru familia sa.

Pe 12 septembrie 2019, Simona anunța revenirea australianului în echipa sa. În vara acelui an, sportiva noastră cucerise titlul la Wimbledon alături de Daniel Dobre, dar și cu ajutorul sfaturilor venite de la analistul sportiv Darren Cahill (ESPN).

Colaborarea celor doi a continuat în 2020, un an în care însă s-a jucat puțin tenis din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, Simona nu a participat nici la US Open.

Sezonul din 2021 a fost unul dificil pentru Halep: s-a accidentat la Roma, iar apoi a ratat practic cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe 22 septembrie 2021, Simona Halep a anunțat întreruperea colaborării cu Darren Cahill.

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii).