O jurnalistă de la presa de stat chineză a postat, duminică, un filmuleţ în care poate fi văzută jucătoarea de tenis Peng Shuai, devenită motiv de îngrijorare la nivel internaţional (a dispărut după ce a dezvăluit că a fost violată de un fost vicepremier chinez).

HotNews.roFoto: Hotnews

Qingqing Chen, de la Global Times, a postat pe Twitter filmuleţul de şapte secunde în care Peng poate fi văzută alături de fostul mare baschetbalist Yao Ming.

Jurnalista scrie că imaginile datează de duminică dimineaţă, de la evenimentul "FIS Cross-Country Skiing China City Tour", la Shanghai.

Chen a postat şi o fotografie cu Shuai Peng, Yao Ming şi alţi doi sportivi, scrie News.ro.

Ce s-a întâmplat cu Shuai Peng​

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei - că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui.

Această acuzaţie a fost postată pe 2 noiembrie pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei. De la acel moment, au fost zile bune în care nu s-a mai știut nimic despre sportivă.

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de aceasta.

Jucătoarea a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială. Ea a avut ulterior două videoconferinţe cu reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic.

Steve Simon, președintele WTA, a luat decizia de a suspenda toate turneele din China din cauza anchetei în curs de desfășurare în cazul sportivei Shuai Peng.