Rafael Nadal, care nu a mai jucat de la începutul lunii august, a fost învins la revenirea pe teren de britanicul Andy Murray. Meciul a avut loc în semifinalele turneului demonstrativ Mubadala World Tennis Championship de la Abu Dhabi.

Rafael NadalFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflat în prezent pe locul șase în ierarhia ATP, Rafa nu și-a găsit ritmul, a comis 50 de erori neforțate și a cedat după o oră și 50 de minute de joc în fața lui Murray (134 ATP), scor 6-3, 7-5.

Nadal și Murray s-au întâlnit pentru prima oară după cinci ani și jumătate: britanicul câștigase ultimul meci, în semifinalele turneului de la Madrid (mai 2016), scor 7-5, 6-4.

În finala turneului de la Abu Dhabi, Andy Murray se va duela cu rusul Andrey Rublev (5 ATP), care a trecut de canadianul Denis Shapovalov (14 ATP), scor 7-6(5), 3-6, 6-4.

Nadal nu a mai disputat un meci de la Washington, din luna august a acestui an, atunci când era eliminat de Lloyd Harris.

În acest sezon, din cauza problemelor medicale Nadal a ratat, printre altele, participarea la Wimbledon, Jocurile Olimpice de la Tokyo, US Open, Paris Masters și eventual Turneul Campionilor.

Pentru Rafa, care se pregătește pentru participarea la Australian Open, urmează turneul ATP 250 de la Melbourne.