Novak Djokovic a reușit un sezon fantastic, liderul ATP cucerind trei dintre cele patru Grand Slamuri ale anului. Sârbul și-a arătat forța mentală, dar și pe cea fizică. Cu toate acestea, Justine Henin (fostă mare jucătoare) este de părere că Djokerul nu va mai putea domina și în 2022 precum a făcut-o în actualul an.

Novak Djokovic Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Câștigătoare a șapte Grand Slamuri în carieră, Justine Henin a urcat pe primul loc în lume pe 20 octombrie 2003.

Este o fină cunoscătoare a fenomenului și într-o intervenție pentru Eurosport a spus, printre altele, că jucătorii din noul val sunt pregătiți pentru a prelua ștafeta de la BIG 3 (Federer, Nadal, Djokovic).

"Va fi foarte interesant cum se va descurca toată lumea. Daniil Medvedev a progresat, Alexander Zverev este și el pregătit să se lupte pentru un Grand Slam în 2022.

Vom avea și revenirile lui Nadal și Thiem. Tsitsipas va trebui să își aleagă turneele mai bine, cred că el a făcut un pas înapoi în comparație cu ceilalți în ceea ce privește competivitatea.

Iar Novak Djokovic? Dar despre dorința lui? Mereu avem impresia că apetitul lui Novak Djokovic pentru victorie tot crește. Va continua în acest ritm? E dificil de spus. Va dori să câștige în continuare, dar are nevoie să își reîncarce bateriile.

A fost un sezon greu. El știe ce jucători vor avea oportunități mai bune, așa că nu va mai fi la fel de dominant cum obișnuia. Cel puțin, asta putem să ne asumăm.

Dar Novak Djokovic este plin de surprize, uneori dificil de descifrat, alteori ușor. Va fi un sezon 2022 foarte interesant" - Justine Henin, pentru sursa citată.

Într-un 2021 senzațional, Novak Djokovic a câștigat 55 de meciuri și a fost învins în 7 rânduri.

A adunat doar din premiile din tenis $9.100.547 în acest sezon.

Sârbul a cucerit Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, reușind să-i egaleze în ierarhia Grand Slamurilor pe marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal (fiecare cu câte 20 de titluri majore).