Amelie Mauresmo, fost lider WTA și câștigătoare a două titluri de Grand Slam, a fost desemnată în funcţia de director al turneului de la Roland Garros, a anunţat, joi, Federaţia Franceză de Tenis.

Roland GarrosFoto: Hotnews

Ea îl înlocuieşte pe fostul tenismen Guy Forget, care a demisionat invocând probleme de comunicare cu noua conducere a federaţiei franceze de tenis, al cărei nou preşedinte este, din acest an, Gilles Moretton. Contractul lui se încheia la finalul acestui an.

"Ce mândrie să mă alătur echipelor de la Roland-Garros! Am acceptat această funcţie de director de turneu cu un set clar de ambiţii puternice. Le voi duce la standarde înalte, cu libertatea şi pasiunea care m-au motivat mereu”, a spus Mauresmo, într-un comunicat.

Jucătoare profesinistă între 1993 şi 2009, fostă numărul 1 mondial, Mauresmo, 42 de ani, are în palmares 25 de trofee la simplu în circuitul WTA, între care Australian Open şi Wimbledon, în 2006, precum şi Turneul Campioanelor, în 2005.

Forget, 56 de ani, era directorul turneului de la Roland Garros din 2016. El a demisionat şi din aceeaşi funcţie pe care o avea la turenul de la Paris-Bercy, de Masters Series, pe care a ocupat-o din 2012.

"De la începutul mandatului lui Gilles, am simţit că nu merge bine comunicarea. Nu a existat niciodată nicio comunicare cu el. Şi în mod clar, am simţit că nu există încredere", a spus Forget.

Numele lui Guy Forget a apărut în ancheta jurnalistică Pandora Papers din acest an, care a dezvăluit modul în care oameni bogaţi şi puternici ai lumii au folosit conturile offshore pentru a proteja active în valoare totală de trilioane de dolari. Comitetul de etică al federaţiei franceze a analizat cazul şi nu a găsit nicio abatere a lui Forget, precizând că acesta nu a încălcat "valorile onestităţii şi integrităţii”.

Fostul căpitan nejucător al echipei Franţei de Cupa Davis a spus că nu crede că acel episod a accentuat ruptura cu Moretton, scrie News.ro.