Câştigătoare în urmă cu câteva luni la US Open, Emma Răducanu a fost desemnată revelaţia anului 2021 de către WTA, în timp ce australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, a primit pentru a doua oară distincţia de cea mai bună jucătoare a anului, a anunţat marţi asociaţia care gestionează circuitul profesionist feminin de tenis, citată de Reuters.

Emma RaducanuFoto: Melinda Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu, în vârstă de 19 ani, al cărei tată este român, a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câştigat un Grand Slam, cel de la Flushing Meadows din luna septembrie. Răducanu a fost prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui turneu de Grand Slam în ultimii 44 de ani.

După succesul ei de la US Open, Răducanu a dezamăgit la următoarele turnee, fiind eliminată la Indian Wells în turul doi, la Cluj Napoca în sferturi şi la Linz în primul tur. Britanica este acum pe locul 19 în clasamentul WTA.

Barty, care a mai obţinut această distincţie în 2019, a câştigat cinci titluri în acest an, printre care al doilea său turneu de Grand Slam la Wimbledon, unde a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia). De asemenea, ea şi-a apărat titlul la Miami şi a triumfat la Melbourne, Stuttgart şi Cincinnati, încheind pentru al treilea an la rând pe prima poziţie a ierarhiei WTA.

Jucătoarea cehă Barbora Krejcikova a fost desemnată jucătoarea care a progresat cel mai mult, ea impunându-se în acest an la Roland Garros. Krejcikova a fost premiată şi pentru că a alcătuit cea mai bună pereche la dublu în acest sezon alături de compatrioata sa Katerina Siniakova. Ele au mai obţinut această distincţie în 2018.

Spaniola Carla Suarez Navarro a fost nominalizată la capitolul revenirea anului. În luna septembrie a anului trecut, Suarez Navarro a dezvăluit că a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin (un tip de cancer) în fază incipientă şi a urmat chimioterapie timp de şase luni. Ea a revenit la Roland Garros în luna iunie, informează Agerpres.