WTA a anunțat, luni, lista turneelor care vor avea loc în primele șase luni ale lui 2022. Din programul WTA lipsește competiția de categorie 250 de la Shenzen, indicând faptul că forul feminin respectă decizia de a renunța la turneele din China după cazul Shuai Peng.

Shuai PengFoto: MONIKA GRAFF / UPI / Profimedia

Steve Simon, președintele WTA, a luat decizia de a suspenda toate turneele din China din cauza anchetei în curs de desfășurare în cazul sportivei Shuai Peng.

Jucătoarea de tenis a apărut în diferite imagini, dar forul feminin de tenis nu are nicio certitudine în ceea ce privește libertatea de exprimare a acesteia.

Ulterior, ATP, prin președintele Andrea Gaudenzi, a anunțat că nu va suspenda turneele organizate în China. Aceeași decizie a fost luată recent și de ITF.

În programul prezentat de WTA, turneul de la Shenzen lipsește, semn că decizia luată după controversa lui Shuai Peng a fost respectată. Cu toate acestea, era greu de crezut că turneul chinez s-ar fi disputat în prima jumătate a lui 2022, date fiind restricțiile de călătorie impuse de țara asiatică.

WTA - Lista turneelor din primele șase luni ale lui 2022 - Când vor avea loc Australian Open, Roland Garros și Wimbledon

Ce s-a întâmplat cu Shuai Peng​

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei - că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui.

Această acuzaţie a fost postată pe 2 noiembrie pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei. De la acel moment, au fost zile bune în care nu s-a mai știut nimic despre sportivă.

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de aceasta.