​Iga Swiatek a anunțat pe Instagram că nu va mai fi antrenată de Piotr Sierzputowski. După cinci ani de muncă împreună în circuitul WTA (care au culminat cu titlul câștigat în 2020 la Roland Garros), sportiva poloneză a hotărât că are nevoie de o schimbare în echipa sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am început presezonul, dar astăzi aș vrea să vă spun ceva important... După mai bine de 5 ani am decis să închei colaborarea cu antrenorul meu Piotr Sierzputowski. Această schimbare este o adevărată provocare pentru mine și această decizie nu a fost una ușoară...

Ca jucători de tenis, întâlnim în drumul nostru o mulțime de oameni care contribuie foarte mult la munca noastră și, de multe ori, și la viața noastră, pentru că petrecem aproape tot anul împreună.

Am aflat că, uneori, în viața noastră profesională avem nevoie de schimbări pentru a ne dezvolta mai mult, pentru a evolua și pentru a întâlni alte persoane cu care vom crea o colaborare pentru următoarele etape ale dezvoltării noastre.

Aș dori să vă mulțumesc, domnule antrenor, pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine. Ne-am oferit atât de multe unul altuia și sper că vom continua să creștem și să ne dezvoltăm cu această experiență pe care am dobândit-o împreună. Îți datorez multe și apreciez cu adevărat timpul pe care l-am petrecut împreună. Toți acești ani ne-au permis să ajungem în locul în care ne aflăm acum.

Presupun că aveți întrebări despre ce urmează. Am tot ce-mi trebuie pentru a putea lucra și aș vrea să mă concentrez pe presezon fără nicio presiune exterioară. Sper că veți înțelege acest lucru" - Iga Swiatek, pe Instagram.

Iga Swiatek (9 WTA) are trei titluri în palmares: Roland Garros (2020), Adelaide și Roma (2021). Sportiva din Polonia a ajuns și în finala turneului de la Lugano (2019).