Spania, deţinătoarea trofeului, a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Davis, după ce a fost învinsă de Rusia cu scorul de 2-1, duminică, la Madrid, în ultimul meci din Grupa A.

Marcel Granollers si Feliciano LopezFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

''Veteranul'' Feliciano Lopez (40 ani, numărul 106 mondial) a adus, în mod neaşteptat, primul punct ibericilor în acest duel, prin victoria reuşită în faţa lui Andrey Rublev (5 ATP), cu 2-6, 6-3, 6-4.

Daniil Medvedev, numărul doi mondial, a restabilit egalitatea, câştigând în faţa lui Pablo Carreno Busta cu 6-2, 7-6(3).

Meciul a fost tranşat de partida de dublu, în care Andrey Rublev şi Aslan Karatsev s-au impus în faţa cuplului Feliciano Lopez/Marcel Granollers cu 4-6, 6-2, 6-4.

Spania a fost lipsită în acest meci de cei mai buni jucători ai săi, Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut (ambii accidentaţi) şi Carlos Alcaraz (18 ani).

Rusia va juca joi contra Suediei, în sferturile de finală, la Madrid. Spania s-a clasat pe locul secund în Grupa A, dar a ratat calificarea în duelul la distanţă cu Suedia şi Serbia la diferenţa de seturi câştigate/pierdute.

Serbia va înfrunta miercuri, la Madrid, în sferturi, selecţionata Kazahstanului, Italia va întâlni Croaţia, luni, la Torino, iar Marea Britanie va primi replica Germaniei, marţi, la Innsbruck, relatează Agerpres.

Programul sferturilor de finală

Luni, la Torino (Italia)

Italia - Croaţia

Marţi, la Innsbruck (Austria)

Marea Britanie - Germania

Miercuri, la Madrid

Serbia - Kazahstan

Joi, la Madrid

Rusia - Suedia.