Constantin Bittoun Kouzmine și Giles Hussey au reușit să între în istoria tenisului, cei doi necunoscuți depășind un record care le aparținea lui Roger Federer și Juan Martin del Potro.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Astfel, elvețianul și argentinianul dețineau recordul pentru cea mai lungă partidă de tenis jucată după sistemul două din trei seturi, totul întâmplându-se la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).

Atunci, Federer l-a învins pe Del Potro, scor 3-6, 7-6(5), 19-17 la capătul unui meci care a durat patru ore și 26 de minute (semifinale JO).

Francezul Kouzmine și britanicul Hussey au reușit să doboare acel record cu ocazia unei partide contând pentru turneul Futures de la Cancun.

Locul 1149 ATP (Kouzmine - 22 de ani) și locul 873 ATP (Hussey - 24 de ani) s-au luptat preț de patru ore și 41 de minute (un record).

Premiul câștigat de învingător odată cu calificarea în semifinale a fost de 750 de dolari. Hussey s-a impus în cele din urmă, scor 6-7(7), 6-4, 7-6(4).

Ce spune învinsul

"Este o mare inutilitate (n.r. - zâmbeşte)! E greu, evident, după înfrângere, mai ales că jucam sub 30 de grade, dar nu mi-am dat seama de durată.

Abia când am ieşit am aflat. Eram în jocul meu, iar spre final, fiert complet, încercam doar să economisesc cât mai multă energie pentru următorul punct.

Nu mi-am imaginat că a durat aproape cinci ore, deşi erau peste o sută de oameni în jurul terenului la sfârşitul jocului.

Aici suntem cu toţii adunaţi într-un resort... S-a jucat pe hard, dar mai degrabă o suprafaţă lentă, împotriva unui stângaci ca mine, pe care l-am văzut pentru prima dată. Un bun luptător...

Chiar s-a jucat în diagonale, ne-am mişcat bine, dar nu a fost niciunul care să-l copleşească pe celălalt. Au fost în mare parte gameuri lungi, cu multe egalităţi. Bătălie, într-adevăr.

Am salvat multe mingi de meci, am fost la două puncte de meci. Am ieşit rupt. Şi partea cea mai proastă este că, dacă aş fi câştigat, ar fi trebuit să rejoc două ore mai târziu şi finala de dublu.

Din punct de vedere fizic, ştiam că sunt un tip tare, dar este întotdeauna bine să ştiu că pot rezista mai mult timp. Tenisul este o luptă, este despre a-ţi depăşi limitele.

Este pur psihic, de fapt, asta depăşeşte noţiunea de capacitate fizică. Ne spunem că nu mai avem putere, dar mai avem mereu. Doar capul ne face să înlănţuim punctele iar şi iar.

Şi i-am învins pe Federer şi Del Potro (n.r. - pentru recordul de durată)! Erau în joc 750 de dolari pentru calificarea în semifinale", a declarat jucătorul francez, potrivit lequipe.fr, citat de News.ro.