Emma Răducanu a învins-o pe Gabriela Ruse, duminică, într-un meci demonstrativ disputat la Londra. După confruntarea din Royal Albert Hall, britanica i-a mulţumit lui Lewis Hamilton pentru sfatul pe care i l-a dat după triumful de la US Open.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost foarte cool şi m-a ajutat. Mi-a spus: . M-a liniştit. Este un tip foarte cool" - Emma Răducanu, potrivit The Guardian.

Ea crede că nu există posibilitatea să câştige premiul BBC pentru Personalitatea Sportivă a anului, pentru care este nominalizat şi Hamilton.

"Nici măcar nu mă gândesc la asta. Pentru mine, este ceva atât de departe de sfera posibilităţilor încât nici nu înţeleg cum ar putea fi o posibilitate" - Emma Răducanu.

Emma Răducanu (19 WTA), campioana de la US Open 2021, a încheiat anul cu această partidă contra Gabrielei Ruse (85 WTA), scor 6-3, 7-6(3).

Meciul dintre cele două jucătoare, care sunt prietene, a oferit momente spectaculoase şi a fost foarte gustat de publicul de la Royal Albert Hall. Românca a opus o rezistenţă puternică, mai ales în setul secund, pe care l-a împins în tiebreak.

Acesta a fost primul meci în Marea Britanie pentru Răducanu după succesul său la US Open în luna septembrie. În ultima sa partidă în ţara sa, ea a abandonat în optimi de finală la Wimbledon în luna iulie.

Pentru Emma Răducanu, următoarea competiţie va fi una tot demonstrativă, Mubadala World Tennis Championships, la Abu Dhabi, în 16 decembrie.