Horia Tecău și Marius Copil au adus punctul victoriei României în meciul cu Peru din Cupa Davis, tricolorii conducând cu 3-0.

Horia TecauFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Perechea Marius Copil/Horia Tecău a trecut de dublul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-2. Meciul a durat o oră și 45 de minute.

A fost ultimul meci din cariera profesionistă pentru Horia Tecău, sportiv care și-a anunțat recent retragerea.

"Simt că am crescut într-o familie de la care am învățat și care m-a crescut de la 17 ani, de când am venit prima dată la Cupa Davis.

Mereu am încercat să ajung titular, să aduc puncte României, dar mai mult decât atât, să reprezint România. Pot spune, după o carieră lungă, că sunt împlinit că am realizat acest lucru.

Vă mulțumesc încă o dată, mă voi opri până nu mă emoționez prea tare, și în aceasta campanie de Cupa Davis mergem înainte și se pare că vă mai fi încă un meci" - Horia Tecău.

De știut:

  • România vs Peru a făcut parte din Grupa Mondială I - Knockout, iar tricolorii vor juca anul viitor în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume.
  • Calificările pentru turneul final al Cupei Davis vor avea loc în 2022, adversara României urmând să fie stabilită după tragerea la sorţi.