Horia Tecău a declarat, vineri, înaintea confruntării din barajul pentru calificările în faza finală a Cupei Davis, că nu cunoaște foarte bine echipa din Peru. Sportivul nostru a afirmat că echipa României vine după "un moment incredibil de bun", victoria cu Portugalia, şi că îşi doreşte ca acesta să continue în aceeaşi direcţie.

Horia TecauFoto: MB Media Solutions / Alamy / Alamy / Profimedia

"Într-adevăr, nu cunoaştem foarte bine echipa din Peru, ştim mai mult de pe hârtie, ca să spun aşa, urmărind rezultatele lor din ultima perioadă. Dar, noi ne luăm foarte în serios adversarii de fiecare dată.

Faptul că jucăm la Cluj este un avantaj pentru noi, venim după un moment incredibil de bun, victoria cu Portugalia şi vrem să continuăm în aceeaşi direcţie. Să jucăm cu curaj, cu efort maxim, cu atitudine, pentru că meciul se dispută în condiţii favorabile pentru noi.

Din păcate nu vom avea ajutorul publicului, ştiu că spectatorii nu au acces. Publicul de obicei e un mare avantaj când jucăm acasă, dar cu toate acestea aşteptăm meciurile cu gândul să jucăm pentru România şi să câştigăm" - Horia Tecău, în conferinţa de presă organizată după tragerea la sorţi a meciurilor cu Peru.

Horia Tecău, jucător care şi-a anunţat încheierea carierei profesioniste la 18 noiembrie, a menţionat că va rămâne aproape de tenis şi în continuare, chiar dacă nu va mai fi pe teren, transmite Agerpres.

"Decizia de retragere nu este una luată acum sau în ultimele săptămâni. Cred că niciodată nu eşti pregătit să anunţi aşa ceva, dar pentru mine a venit acest moment. Simt asta de ceva timp. Consider că m-am dăruit cu totul tenisului, 100%, şi a venit momentul să mă bucur de viaţă şi într-un alt mod. Dar tenisul rămâne în viaţa mea, voi rămâne aproape de el. Mă veţi vedea în continuare, chiar dacă nu pe teren. Dar acum suntem la Cupa Davis şi vreau să ne concentrăm pe meciurile din acest weekend" - Horia Tecău.

Ocupantă a locului 40 în clasamentul mondial al Cupei Davis, naționala României va disputa cu Peru barajul pentru a putea ajunge în calificările turneului final al competiției.

Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în Cupa Davis.

Citește și: Cupa Davis: Programul meciurilor din cadrul întâlnirii Romania - Peru