Un jurnalist de la presa de stat din China a distribuit vineri seară, pe Twitter, imagini cu Shuai Peng care ar fi fost postate de sportivă pe aplicaţia chineză de mesagerie şi socializare WeChat.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pe contul de WeChat Moments al lui Peng Shuai tocmai ce au fost postate cele mai recente trei fotografii cu mesajul . Prietena ei a distribuit cele trei fotografii şi o captură de ecran cu WeChat Moments-ul lui Peng”, a notat jurnalistul Shen Shiwei.

WeChat Moments este o funcţie a WeChat prin care utilizatorii pot distribui şi pot avea acces la informaţii limitate ale prietenilor din aplicaţie. Fotografiile nu sunt datate, astfel că este greu de stabilit când au fost făcute, ceea ce face ca incertitudinile cu privire la situaţia sportivei să continue, scrie News.ro.

Ce s-a întâmplat cu Shuai Peng?

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei - că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui. Această acuzaţie a fost postată pe 2 noiembrie pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei.

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de acestea.

Presa de stat chineză a publicat miercuri o scrisoare despre care a afirmat că îi aparține jucătoarei.

„Ştirea din acel comunicat, inclusiv afirmaţia cu privire la agresiunea sexuală, nu este adevărată. Nu am dispărut şi nu sunt în pericol. Doar m-am odihnit acasă şi totul este în regulă. Mulţumesc din nou pentru că vă pasă de mine”, afirmă mesajul transmis de presa controlată de Beijing.

Însă scrisoarea a fost primită cu scepticism și tot mai multe îngrijorări față de siguranța jucătoarei.

Asociația de Tenis Feminin (WTA) a declarat că este pregătită să își retragă turneele din China dacă nu este mulțumită de răspunsul la acuzația de agresiune sexuală a lui Shuai Peng.

WTA a solicitat o anchetă, iar jucătoarele de top din lume, inclusiv Simona Halep, Serena Williams și Naomi Osaka, au scris pe Twitter cu referire la acest subiect.

Revenind la CNN, aceasta nu este prima dată când semnalul televiziunii americane este blocat în China, acest lucru întâmplându-se și în decembrie 2019 când jurnaliștii săi au relatat despre situația din Hong Kong și provincia Xinjiang unde are loc reprimarea comunității uigure.

Pe același subiect: