Simona Halep s-a alăturat, vineri, jucătoarelor din circuitul WTA care au transmis mesaje de încurajare pentru Shuai Peng, sportivă despre care nu se mai știe nimic după ce a dezvăluit că a fost violată de un fost vicepremier al Chinei.

Simona HalepFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Peng Shuai, te rog să ştii că sunt alături de tine colegii tăi. Mă gândesc la tine şi sper că eşti în siguranţă" - Simona Halep, pe Twitter.

Sportiva noastră a postat o imagine cu Peng și cu hashtag-ul #whereispengshuai.

Ce s-a întâmplat cu Shuai Peng?

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de acestea.

Presa de stat chineză a publicat miercuri o scrisoare despre care a afirmat că îi aparține jucătoarei.

„Ştirea din acel comunicat, inclusiv afirmaţia cu privire la agresiunea sexuală, nu este adevărată. Nu am dispărut şi nu sunt în pericol. Doar m-am odihnit acasă şi totul este în regulă. Mulţumesc din nou pentru că vă pasă de mine”, afirmă mesajul transmis de presa controlată de Beijing.

Însă scrisoarea a fost primită cu scepticism și tot mai multe îngrijorări față de siguranța jucătoarei.

Asociația de Tenis Feminin (WTA) a declarat că este pregătită să își retragă turneele din China dacă nu este mulțumită de răspunsul la acuzația de agresiune sexuală a lui Shuai Peng.

WTA a solicitat o anchetă, iar jucătoarele de top din lume, inclusiv Serena Williams și Naomi Osaka, au scris pe Twitter cu referire la acest subiect.

Revenind la CNN, aceasta nu este prima dată când semnalul televiziunii americane este blocat în China, acest lucru întâmplându-se și în decembrie 2019 când jurnaliștii săi au relatat despre situația din Hong Kong și provincia Xinjiang unde are loc reprimarea comunității uigure.

Pe același subiect: