Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a venit joi cu o veste bună pentru iubitorii tenisului, oficialul anunțând că ediția din 2022 de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, se va disputa cu tribunele pline, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Datorită faptului că 90% din locuitorii din Victoria au fost vaccinaţi, se va putea renunţa la majoritatea restricţiilor", a precizat Daniel Andrews făcând referire la ediția din 2022 a Grand Slamului de la Melbourne.

Australian Open 2022 va avea loc în perioada 17-30 ianuarie. "Melbourne Park", complexul unde are loc competiția majoră din tenis, are o capacitate totală de 60.000 de locuri.

Ultimii campioni de simplu de la AO sunt Novak Djokovic (are 9 trofee - un record) și Naomi Osaka.

În acest an, turneul de la Melbourne a avut un număr limitat de spectatori, iar timp de cinci zile în mijlocul competiției a fost instituită o nouă stare de izolare din cauza reapariției cazurilor de Covid-19.

Daniel Andrews a subliniat că doar jucătorii complet vaccinaţi vor putea intra pe teritoriul statului Victoria fără carantină sau intrarea într-o "bulă" sanitară.