Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a venit joi cu o veste bună pentru iubitorii tenisului, oficialul anunțând că ediția din 2022 de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, se va disputa cu tribunele pline, informează Reuters.

Novak Djokovic si trofeul de la Australian OpenFoto: Australian Open/ Facebook

"Datorită faptului că 90% din locuitorii din Victoria au fost vaccinaţi, se va putea renunţa la majoritatea restricţiilor", a precizat Daniel Andrews făcând referire la ediția din 2022 a Grand Slamului de la Melbourne.

Australian Open 2022 va avea loc în perioada 17-30 ianuarie. "Melbourne Park", complexul unde are loc competiția majoră din tenis, are o capacitate totală de 60.000 de locuri.

Ultimii campioni de simplu de la AO sunt Novak Djokovic (are 9 trofee - un record) și Naomi Osaka.

În acest an, turneul de la Melbourne a avut un număr limitat de spectatori, iar timp de cinci zile în mijlocul competiției a fost instituită o nouă stare de izolare din cauza reapariției cazurilor de Covid-19.

Daniel Andrews a subliniat că doar jucătorii complet vaccinaţi vor putea intra pe teritoriul statului Victoria fără carantină sau intrarea într-o "bulă" sanitară.