Garbine Muguruza (5 WTA) a cucerit, joi dimineață, Turneul Campioanelor, după victoria în fața lui Anett Kontaveit (8 WTA), ultima jucătoare ce a obținut biletele pentru această competiție (ca urmare a câștigării Transylvania Open).

HotNews.roFoto: Hotnews

Muguruza a învins-o pe Kontaveit, scor 6-3, 7-5, într-o oră şi 38 de minute de joc.

Ultimul punct al finalei:

"În acest moment mă simt extrem de fericită şi uşurată, pentru că este un turneu la care am avut probleme la început, iar apoi am reuşit să joc bine.

Înseamnă mult pentru mine să câştig un turneu atât de mare în America Latină. Este pur şi simplu perfect. Sunt fericită că mi-am demonstrat din nou că pot fi cea mai bună, că pot fi , cum spunem noi în spaniolă.

Eu şi echipa mea am muncit mult. Acest trofeu, acum, aici, aici... este cel mai frumos sentiment. Nici măcar clasamentul. Doar pur şi simplu să îl ating şi să îl duc acasă. Este un fel de a spune: ", a declarat Garbine Muguruza după finală.

De știut:

  • A fost prima finală din carieră de la Turneul Campioanelor pentru Garbine Muguruza și Anett Kontaveit.
  • Ca urmare a succesului de noaptea trecută, Garbine Muguruza va încheia anul pe locul 3 în clasamentul mondial, cea mai bună clasare a sa pe final de sezon după 2017, când a încheiat pe locul 2, iar Anett Kontaveit va urca până pe 7 (urcare un loc, cea mai bună clasare din carieră).
  • Muguruza este prima jucătoare din Spania care câștigă Turneul Campioanelor.
  • Pentru Garbine este al zecelea trofeu la simplu, al treilea din 2021 (după Dubai şi Chicago).​

Aici poți vedea un rezumat al finalei dintre Muguruza și Kontaveit: