Lumea tenisului mondial era zguduită la începutul lunii noiembrie, atunci când Shuai Peng, fostă număr unu mondial în proba de dublu, l-a acuzat pe un fost vicepremier chinez că a forțat-o să facă sex cu el în urmă cu câțiva ani. După răspândirea informației în spațiul public, jucătoarea de tenis chineză a dispărut. Naomi Osaka s-a declarat recent șocată de ceea ce i se întâmplă colegei de circuit.

Naomi OsakaFoto: Ed JONES / AFP / Profimedia

Peng a făcut dezvăluirea pe 2 noiembrie într-o postare pe social media care ulterior a fost ștearsă. La puțin timp după, jucătoarea nu a mai putut fi contactată în vreun fel, iar incertitudinea a planat asupra ei.

CEO-ul WTA, Steve Simon, a precizat recent că are informații conform cărora jucătoarea este în siguranță la Beijing. El nu a putut însă să confirme că Peng este în capitala Chinei, dat fiind faptul că nu a vorbit direct cu ea.

Naomi Osaka a postat pe contul ei de Twitter un mesaj de susţinere pentru colega ei din circuitul WTA.

"Nu sunt sigură dacă aţi urmărit ştirile, dar am fost informată recent despre o colegă din tenis care a dispărut la scurt timp după ce a dezvăluit că a fost abuzată sexual.

Cenzura nu este niciodată ok, cu niciun preţ, sper că Peng Shuai şi familia ei sunt în siguranţă şi bine. Sunt în stare de şoc faţă de situaţia actuală şi îi transmit dragoste şi lumină pe calea ei", a scris Naomi Osaka, care şi-a însoţit mesajul de hashtagul #whereispengshuai (#undeestepengshuai).

Alţi foşti şi actuali jucători, precum Alize Cornet, Chris Evert, Novak Djokovic şi Nicolas Mahut, au fost şi ei mişcaţi de soarta jucătoarei chineze.

Zhang, acum în vârstă de 75 de ani, a fost vicepremier al Chinei între 2013 și 2018 și membru al Biroului Politic de la Beijing între 2012 și 2017.

Peng a fost numărul unu mondial în proba de dublu feminin în 2014, devenind primul jucător de tenis chinez, indiferent de sex, care a ocupat prima poziție a clasamentului mondial.

Ea a reușit această performanță după ce a câștigat titlurile de dublu la turneele de Grand Slam de la Wimbledon în 2013 și Roland Garros în 2014.