Calificată ultima la Turneul Campioanelor (după titlul câștigat la Transylvania Open), Anett Kontaveit este marea surpriză a competiției de la Guadalajara. Sportiva din Estonia a reușit să treacă de Maria Sakkari și să obțină biletul pentru marea finală.

Anett KontaveitFoto: Ulises Ruiz / AFP / Profimedia

Locul 8 WTA și a opta favorită în Mexic, Anett a învins-o pe Maria Sakkari (a patra favorită), scor 6-1, 3-6, 6-3, după un meci spectaculos de două ore și două minute.

De știut:

  • Va fi prima finală din carieră de la Turneul Campioanelor pentru Garbine Muguruza și Anett Kontaveit.
  • În WTA Live, Garbine Muguruza se află după calificarea în finala Turneului Campioanelor pe 3 (urcare de două poziții), iar Anett Kontaveit pe 7 (urcare un loc, cea mai bună clasare din carieră).
  • Muguruza este prima iberică în ultimul act începând din 1993, atunci când Arantxa Sanchez Vicario era învinsă în marea finală de Steffi Graf.
  • Kontaveit își poate trece în CV al treilea turneu consecutiv câștigat după Kremlin Cup (Moscova) și Transylvania Open (Cluj-Napoca).
  • Finala Muguruza vs Kontaveit va avea loc joi, nu înainte de ora 03:30 și va putea fi urmărită în direct pe Digisport 2.

Garbine Muguruza, în marea finală - Victorie în două seturi cu Paula Badosa

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Kontavei și Sakkari: