​Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz a fost învinsă de cuplul Ivan Dodig/Filip Polasek (Croația/Slovacia), marți, în al doilea meci din Grupa Verde a Turneului Campionilor la tenis, care are loc la Torino. În urma acestui rezultat, echipa româno-germană nu mai poate obține calificarea în semifinale.

Horia Tecau si Kevin Krawietz Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dodig și Polasek s-au impus după o oră şi 43 de minute de joc, scor 7-6(2), 7-5.

Ivan și Filip au încheiat cu 7 aşi, faţă de doar 3 ai cuplului Tecău/Krawietz, cap de serie numărul opt, care a ratat trei mingi de break în setul secund.

Cele două perechi s-au mai întâlnit o dată în acest an, în optimile turneului de la Madrid, scor 6-4, (2)6-7, 10-7 pentru perechea croato-slovacă.

În ultimul meci din Grupa Verde, Tecău şi Krawietz vor da piept cu perechea Marcel Granolles/Horacio Zeballos (Spania/Argentina).

Tecău participă pentru a şaptea oară la Turneul Campionilor, după ce la ediţiile precedente a făcut-o alături de suedezul Robert Lindstedt (2011, 2012) şi de olandezul Jean-Julien Rojer (2014, 2015, 2017, 2019), câştigând trofeul în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

Clasament Grupa Verde:

1. Granollers/Zeballos 2/0 (4-1)

2. Dodig/Polasek 1/1 (3-2)

3. Mektic/Pavic 1/1 (2-2)

4. Tecău/Krawietz 0/2 (0-4).

Horia Tecău se retrage după Turneul Campionilor

Moritz Lang, jurnalist Sky Sport Germania, a susținut că Horia Tecău ar fi declarat la Turneul Campionilor din Torino, acolo unde joacă alături de Kevin Krawietz, că se va retrage din activitate la finalul acestui sezon.

Informația dată de Lang a fost confirmată de fosta jucătoare Annabel Croft, acum comentator sportiv la Amazon Prime, şi prezentată de publicaţia de limbă spaniolă puntodebreak.com.

În cariera sa, Horia Tecău, acum pe locul 19 ATP la dublu, fost numărul 2 mondial, a câştigat 38 de trofee, dintre care trei de Grand Slam, Wimbledon, în 2015, US Open, în 2017, ambele în echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer, şi Australian Open la dublu-mixt, în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands.

Tot cu Rojer, el a cucerit trofeul la Turneul Campionilor, în 2015, iar cu Florin Mergea a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, potrivit News.ro.

Din tenis, Horia Tecău a câştigat premii brute de peste 5,8 milioane de dolari.