Dezbaterea cu privire la cine este cel mai bun jucător de tenis pare să nu se încheie vreodată. Cu toate acestea, legenda Pete Sampras nu are niciun dubiu cu privire la jucătorul de tenis care reprezintă titulatura de GOAT.

Pete SamprasFoto: Ella Ling/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Deși Djokovic, Nadal și Federer sunt la egalitate în ceea ce privește Grand Slamurile câștigate (20), Pete Sampras îl consideră pe sârb cel mai bun jucător care a călcat vreodată pe un teren de tenis.

În ultimii ani, sârbul în vârstă de 34 de ani nu a putut fi ajuns de rivalii săi. Luna acesta, Djokovic a reușit să îl întreacă pe idolul din copilărie Pete Sampras, încheind pentru a șaptea oară sezonul de tenis pe locul 1 ATP, potrivit Reuters.

"Șapte ani pentru el, sunt sigur că vede asta ca pe un bonus pentru toate Grand Slamurile câștigate. Cred că va aprecia mai mult performanța atunci când va fi mai în vârstă. A reușit toate astea dominându-i pe Nadal și Federer, în timp ce trebuia să aibă grijă și la noua generație care venea din urmă.

Cred că tot ce a făcut Novak în ultimii zece ani, câștigarea Grand Slamurilor, consistența arătată, terminând de șapte ori sezonul pe primul loc, pentru mine sunt semne clare că este cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile.

Cred că nu vom mai vedea altul ca Djokovic. A fost liderul tenisului mondial pentru un număr de ani și cred că încă va mai fi", a declarat Pete Sampras, câștigător a 14 Grand Slamuri.

La Turneul Campionilor, Nole a debutat cu o victorie în fața lui Casper Ruud, scor 7-6, 6-2, iar miercuri are meci cu Andrey Rublev. Sârbul mai este în grupă și cu Stefanos Tsitsipas.

Primii doi clasați din cele două grupe (cea verde în care este Djokovic și cea roșie) se califică în semifinale.