​Italianul Matteo Berrettini, care a fost nevoit să se retragă duminică, în primul său meci de la Turneul Campionilor, din cauza unei accidentări, a fost supus luni unor teste și va decide dacă va continua competiția de la Torino, care are loc pentru prima oară în țara sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel de-al doilea meci al său, împotriva polonezului Hubert Hurkacz, a fost reprogramat pentru marți seara, de la ora 22:00 (ora României).

"Echipa mea evaluează testele de astăzi și situația în general. Vă voi anunța imediat ce se va lua o decizie", a scris Berrettini pe Instagram.

În cazul în care se va retrage, Berrettini va fi înlocuit de compatriotul său Jannik Sinner (prima rezervă, locul 9 în clasamentul sezonului).

Berrettini a fost nevoit să se retragă la începutul setului secund împotriva campionului olimpic Alexander Zverev, din cauza unei accidentări la nivelul abdomenului.

"Atmosfera a fost incredibilă și mă faptul că nu am reușit să termin meciul. Cel mai rău lucru care se putea întâmpla s-a întâmplat. Am simțit ceva în aceeași zonă, la un serviciu, mi-a fost frică, iar aspectul mental este important. Nu am putut să merg mai departe. Trebuie să discut cu doctorul și, dacă nu este prea grav, s-ar putea să pot juca din nou", a comentat Berrettini, după meciul cu Zverev.

Cum arată grupele de la Turneul Campionilor 2021

Grupa Verde:

1. Novak Djokovic (Serbia)

4. Stefanos Tsitsipas (Grecia)

5. Andrey Rublev (Rusia)

8. Casper Ruud (Norvegia)

Grupa Roșie:

2. Daniil Medvedev (Rusia)

3. Alexander Zverev (Germania)

6. Matteo Berrettini (Italia)

7. Hubert Hurkacz (Polonia).

* Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.