Nick Kyrgios a atras din nou atenția asupra sa după ce a vorbit despre subiectele momentului din tenis într-un podcast - "No Boundaries". Australianul l-a comparat pe Roger Federer cu Michael Jordan și a adus în discuție și tema vaccinurilor împotriva Covid-19.

Nick KyrgiosFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Roger Federer este Michael Jordan al tenisului

Kyrgios nu a ratat ocazia de a-l lăuda din nou pe Roger Federer, cel despre care a spus că este Michael Jordan al tenisului. De asemenea, australianul a mai precizat că retragerea lui Mister Perfect va răni cel mai mult sportul alb.

"Pentru mine, Federer este Michael Jordan al tenisului. Ce a realizat pentru sport, cu fanii, cu copiii... Dintre cei trei, cred că este Federer cel pe care copiii îl admiră cel mai mult.

Per total, el este cel care a schimbat cel mai mult sportul. Şi retragerea lui va răni cel mai mult tenisul. Pentru sponsori etc. Fără Federer, nu existau Djokovic sau Nadal" - Nick Kyrgios.

Azi, GOAT este Federer

Nick a readus în discuție un subiect atât de mediatizat: GOAT-ul în tenisul masculin. Australianul merge în continuare pe mâna lui Federer, cel puțin în acest moment.

"GOAT? (cel mai mare jucător din toate timpurile) Azi zic Federer. Cel mai influent jucător care a jucat vreodată este Federer. Jocul lui este copiat.

Pe pistă sunt tipi ca Dimitrov care i-au copiat propriul joc. Omule, găseşte-ţi propriul stil!

Nimeni nu joacă cu adevărat ca Novak când oamenii îl admiră pe Federer. Chiar şi eu imit gestul lui în serviciu uneori. Dacă Novak mai câştigă un Grand Slam, va trece înainte" - Nick Kyrgios.

Vaccinarea împotriva Covid-19

Australianul nu a ratat subiectul vaccinării împotriva Covid-19. Cu toate că este dublu vaccinat, Nick este de părere că sportivii nu ar trebui să fie obligați să se vaccineze pentru a-și putea face meseria.

"Kyrie (Irving, jucător din NBA care refuză să se vaccineze), Novak... Băieţii ăştia au dat atât de mult, au sacrificat atât de mult. Sunt sportivi internaţionali admiraţi de milioane de oameni.

Cred că este greşit din punct de vedere moral să forţezi pe cineva să se vaccineze. Sunt dublu vaccinat, dar nu poţi forţa pe cineva să se vaccineze sau să spui .

Există şi alte soluţii, cum ar fi să fii testat în fiecare zi. Au teste rapide în Statele Unite, se întâmplă în Australia. Este eficient în proporţie de 85% şi obţineţi rezultatul în 15 minute.

Nu cred că ar trebui să aibă loc următorul Australian Open. Trebuie să trimitem un mesaj locuitorilor din Melbourne care au trăit 275 de zile de izolare.

Sunt sigur că Novak este "mai mare" la nivel internaţional decât Kyrie (Irving). Novak este regele Serbiei.

Vorbim despre unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie. Hei Novak, jucăm împreună la dublu la Australian Open, baby? Nu, glumesc, nu mi-aş face asta", a conchis Nick Kyrgios, citat de News.ro.