​Novak Djokovic a avut probleme contra lui Casper Ruud doar în primul set al partidei de debut de la Turneul Campionilor. Liderul mondial a făcut însă din mers reglajele necesare, iar victoria nu poate fi pusă la îndoială (7-6, 6-2).

Novak DjokovicFoto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

Sârbul a început partida de luni cedându-și serviciul. Nu au fost însă neapărat motive de panică, cu toate că Ruud a condus la un moment dat cu 3-1.

Nole nu a putut închide manșa la 5-4, deși a avut două mingi de set pe serviciul adversarului.

Tiebreakul a fost unul în care serviciul a fost cedat în total de șase ori, avantajul decisiv al lui Djokovic conturându-se la ultimele două puncte, pe serviciul adversarului (7-4).

Djokerul a început abrupt setul al doilea: a făcut breakul din primul game, iar de acolo partida a curs în favoarea lui.

Cu toate că uneori nu a arătat atât de multă constanță de la lansare precum în alte zile (în setul întâi), Djokovic a fost din nou decisiv de la retur.

Liderul mondial a găsit adeseori modalitatea de a-și pune adversarul în dificultate cu loviturile sale, fie că vorbim despre retururi luate devreme, trimise slice sau în picioarele lui Ruud.

Sârbul a avut grijă să mențină constantă presiunea pe serviciul norvegianului, iar până la cel de-al doilea break a mai fost doar un pas (4-1).

Novak a defilat până la finalul partidei (6-2) împotriva unui adversar al cărui joc s-a prăbușit efectiv după pierderea la "photo finish" a primului set. Duelul din Pala Alpitour (Torino) a durat o oră și 30 de minute.

Rezumatul partidei Djokovic vs Ruud

Sursa video: Eurosport

La finalul disputei, Nole a primit trofeul pentru încheierea anului pe locul 1 ATP. A fost pentru a șaptea oară când s-a întâmplat acest lucru - un record (l-a depășit anul acesta pe Pete Sampras - șase).

De știut:

  • De-a lungul participărilor, Nole a reușit să triumfe de cinci ori la Turneul Campionilor, la edițiile din 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015.
  • Liderul mondial a câștigat 86 de turnee în carieră (20 dintre acestea fiind de Grand Slam, iar 37 de tip Masters). Djokovic se află pe locul 5 în Era Open, la doar două titluri în urma lui Rafael Nadal.

Va avea loc de la ora 22:00

Stefanos Tsitsipas vs Andrey Rublev

În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

Cum arată grupele de la Turneul Campionilor 2021

Lider mondial, Djokovic face parte din Grupa Verde alături de Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev și Casper Ruud.

Grupa Verde:

1. Novak Djokovic (Serbia)

4. Stefanos Tsitsipas (Grecia)

5. Andrey Rublev (Rusia)

8. Casper Ruud (Norvegia)

Grupa Roșie:

2. Daniil Medvedev (Rusia)

3. Alexander Zverev (Germania)

6. Matteo Berrettini (Italia)

7. Hubert Hurkacz (Polonia)

* Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Reacția virală a lui Novak Djokovic după ce Serbia s-a calificat la CM de fotbal din 2022.