Lumea tenisului este divizată în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid-19, iar la momentul actual nu se știe 100% cine și cum va putea participa la Australian Open 2022. Într-un interviu pentru Marca, Rafael Nadal a vorbit despre acest subiect, ibericul fiind de părere că lumea ar trebui să asculte de sfaturile medicilor.

Rafael NadalFoto: Alvaro Diaz / Zuma Press / Profimedia

Nadal face parte din grupul majoritar al jucătorilor de tenis care s-au vaccinat, alături de Roger Federer.

Ibericul a discutat cu jurnaliștii de la Marca despre acest subiect sensibil, marele campion de la Manacor transmițând un mesaj clar celor care nu vor să se vaccineze.

"Atunci când lucrurile nu merg într-o direcție bună, trebuie să cauți o soluție. Cred că ne-am săturat cu toții de această pandemie, au fost doi ani foarte complicați.

Mulți oameni i-au pierdut pe cei dragi. Înțeleg că unii nu vor în continuare să se vaccineze, mi se pare o decizie un pic egoistă. Cu toții am suferit în această perioadă.

E clar că nu știm 100% ce efect va avea acest vaccin în viitor, însă trebuie să avem încredere în medici. Știm însă cu siguranță ce poate face virusul dacă nu suntem vaccinați.

În acest moment, situația din Spania este mult mai bună pentru că majoritatea oamenilor sunt vaccinați", a transmis Rafael Nadal.

Rămâne de văzut dacă autoritățile australiene vor menține interdicția de participare la Australian Open 2022 pentru sportivii nevaccinați.

Novak Djokovic este unul dintre cei care ar putea avea de suferit de pe urma acestei măsuri (sârbul s-a declarat de-a lungul timpului împotriva vaccinării).

Revenind la Nadal, el și-a programat întoarcerea în circuitul mondial la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi (pe finalul lui decembrie 2021).

Următorul pas ar fi participarea la un turneu pregătitor pentru Australian Open, iar apoi prezența la Grand Slamul de la Melbourne.

De la eliminarea din semifinalele de la Roland Garros, Nadal a mai jucat doar două meciuri (cu Jack Sock și Lloyd Harris), iar apoi a declarat forfait pentru restul sezonului.