Andy Murray, fostul lider al clasamentului ATP, s-a oprit în sferturile de finală ale turneului ATP 250 de la Stockholm, fiind învins în trei seturi de americanul Tommy Paul.

Andy Murray Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Paul (52 ATP) a obținut victoria după două ore și 16 minute de joc, scor 6-2, 3-6, 6-3. Americanul vizează primul titlu ATP din carieră la Stockholm, unde îl va înfrunta în penultimul act pe compatriotul său Frances Tiafoe, care a trecut cu 1-6, 6-1, 6-1, de un alt reprezentant al Marii Britanii, Daniel Evans (cap de serie numărul 4), informează Agerpres.

Canadianul Felix Auger-Aliassime, al doilea favorit al competiţiei din capitala Suediei, a sărbătorit joi cea de-a 100-a victorie din cariera sa în circuitul profesionist, impunându-se cu 6-4, 6-3 în faţa olandezului Botic van de Zandschulp.

Următorul adversar al lui Auger-Aliassime va fi compatriotul său Denis Shapovalov, câştigătorul trofeului la Stockholm în 2019, pe care l-a învins de trei ori în cinci confruntări, ultima oară anul acesta, la Barcelona.

Shapovalov, numărul 3 pe lista favoriţilor, a trecut în sferturile de finală, cu 4-6, 6-3, 7-5, de francezul Arthur Rinderknech.

Turneul de la Stockholm, de categoria ATP 250, nu s-a putut desfăşura anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.